wij gebruiken cookies.

Schrik jij wel eens?

Maandag, 1 mei gingen zoals gewoonlijk op de 1e van de maand, de sirenes af.
Het viel mij op dat ik er dit keer van schrok . Ik was blij dat het mij opviel en ik besloot om erbij stil te staan.

Er gingen gedachtes door mij heen van “hoe zullen vluchtelingen uit oorlogsgebieden dit ervaren” en ‘’jeetje wat schrik ik er deze keer van, ik voel de stress in mijn hele lijf’. Bedankt sirenes want door jullie voelde ik hoe gestrest ik op dat moment was. Ik wist ook direct waar de stress vandaan kwam. Iemand die mij dierbaar is had te horen gekregen dat ze een groot gezwel in haar baarmoeder heeft.

Door mij bewust te worden van die spanning kon ik het door een ademhalingsoefening een plekje geven en daarmee grotendeels loslaten. Je kunt deze door mij ingesproken oefening aanvragen: Ja, ik wil rust in mijn hoofd .
Helemaal loslaten vind ik lastig omdat we nog moeten afwachten wat het is. Maar ik ben mij bewust van dat stukje stress en besteed er aandacht aan door te voelen waar het in mijn lichaam zich uit. Door mijzelf te aarden en ademhalingsoefeningen te doen lukt het mij om dat beetje stress er te laten zijn, maar niet de stress of de emotie te worden. Daardoor blijf ik in mijn kracht.
Als je met je aandacht in het Nu leeft ervaar je wat gebeurtenissen met je doen en kun je ernaar handelen. Je voelt waar je op dat moment behoefte aan hebt.
Vaak gaan we dit door het “druk” te hebben, uit de weg. Het woordje druk zegt het al. Op een gegeven moment geeft het “druk” zijn zoveel druk, dat we overstrest raken. Ons overspannen voelen en misschien richting een burn-out gaan.
We maken onszelf wijs dat we geen tijd hebben voor ontspanning, voor voelen hoe het werkelijk met ons is. Weet dat je daar alleen maar meer stress door opbouwt.

Een elastiek wat je steeds verder uitrekt knapt een keer. Breng je het elastiek regelmatig terug naar zijn oorspronkelijke lengte, dan gaat het heel lang mee.
Sta nu eens stil bij wat er door je heen gaat en wat dat met je doet.
Krijg inzicht en rust door elke dag deze 3minuten adempauze te doen: Ik wil inzicht en rust .
Of doe mijn 30 dagen mindful leven programma: Ik wil leren leven in het NU
Een programma waarin je 30 dagen iedere dag een opdracht krijgt die je in het Nu brengt.
Ga jij de uitdaging met jezelf aan? Ik gun het je van harte.

Lieve groet, Jeannette.

© 2014 Quintel - Leef jouw leven | Algemene voorwaarden
Top
Volg ons: